Vardag

Pojken som blev väldigt arg

”Det var en gång en liten pojke som lätt blev arg. Hans pappa gav honom en näve full med spik och sa till honom att varje gång han blev arg ska han gå bak huset och slå i en spik i staketet. Första dagen slog pojken in 37 spikar.

Efter några veckor lärde han sig att kontrollera sin vrede och antalet inslagna spikar minskade hela tiden. Han märkte att det var lättare att behärska sin vrede, än att slå in spikar i ett staket.

Slutligen kom den dagen då pojken inte blev arg en enda gång. Han sa det till sin pappa och denne föreslog honom att dra ut ett spik från staketet varje dag han inte blir arg alls. Dagarna gick, och efter en tid kunde pojken tala om för sin pappa att det inte fanns ett enda spik kvar i staketet. Då tog pappan pojkens hand och ledde honom till staketet.

Där sa han till honom: -”Det var bra gjort min gosse, men titta på alla dessa hål. Det här staketet blir aldrig mer som det har varit efter alla spikar.

Likadant är det med människor. När du säger elaka saker till någon lämnar du just sådana här ärr. Precis som om du skulle sticka in en kniv i en människa och dra ut den igen. Det spelar ingen roll, hur många gånger du ber om förlåtelse, skadan är redan skedd. En skada orsakad av ett ovänligt ord gör lika ont som ett fysiskt slag”.