Djur

En deprimerad häst vägrar lyfta upp huvudet – men kolla in reaktionen när den ser vem som kommer till stallet!

Kärlek och närhet är grundläggande för vår välmående och känsla av trygghet. När vi känner oss älskade och omgivna av människor som bryr sig om oss, fylls våra hjärtan med värme och glädje. Dessa känslor ger oss en inre frid och styrka att möta livets utmaningar.

Men när kärleken och närheten saknas i våra liv, kan vi lätt känna oss ensamma och bortkopplade. Utan dessa viktiga ingredienser blir tillvaron grå och tung. Känslan av att vara övergiven eller inte förstådd kan leda till en känsla av sorg och nedstämdhet som tynger vår själ.

Denna teori bevisas verkligen i den här artikeln som handlar om två ponnys vars liv totalförändrades när de träffade varandra.

Tyvärr finns det fruktansvärt många vanvårdade djur där ute i världen och hästarna som heter Fudge och Annie var två av dem. Men tack vare den spanska räddningsorganisationen ”Easy Horse Care Rescue Center” har de nu fått en helt ny chans i livet.

Den 21-åriga hästen Fudge blev omhändertagen av organisationen för två år sedan, efter att ha hittats bunden vid ett träd utan vare sig mat eller vatten. Den bruna ponnyn hade gett upp hoppet och orkade inte ens lyfta på huvudet när djurräddarna kom för att hjälpa.

Sex månader senare omhändertogs även den här vita 16-åriga hästen som heter Annie. Hon hade levt som avelshäst, men blivit fullkomligt ignorerad av sina ägare när hon blev för gammal för att kunna fortsätta avla.

När hon hittades var hennes hovar så långa att hon knappt kunde stå ordentligt.

Båda hästarna var djupt deprimerade, men så plötsligt en dag hände något helt fantastiskt. Man skulle lätt kunna säga att det röde sig om ”kärlek vid fösta ögonkastet”. Från början bodde de separat, men personalen har nu sett till att de får vara nära varandra dygnet runt.

Sen den dagen de träffades har de varit ett par och att få se dem tillsammans värmer verkligen mitt hjärta.

Se deras kärlek i videon här nere och dela gärna vidare med dina vänner på Facebook eller lämna en kommentar om vad du tyckte!