Djur

Den hemlösa hunden vägrar bli räddad utan sin bästa kompis. Se nu vem det var!

Denna lilla solskenshistoria utspelade sig i Rumänien och tack vare våra hjältar, tillika underbara djurvänner, kunde inte bara en utan två stackars hemlösa hundar räddas från gatan.

Den stora hunden Elsa strövade fritt omkring på gatan när hon plötsligt en dag blev upptäckt.

Vid ett första ögonkast kan man lätt missta Elsa för hälften hund och hälften björn, detta på grund av hennes pälsproblem och fysiska ohälsa.

Elsa kände direkt på sig att hjälp kommit för att rädda henne men hon vägrade att följa med utan sin bästa kompis.

Elsa och hunden Hugo var bästa vänner och att lämna sin kompis bakom sig fanns inte på kartan. Båda skulle självklart med in i bilen och tillsammans följde de till sist med.

Jag är otroligt tacksam över att det finns människor som engagerar sig i hemlösa och utsatta hundar. Utan denna otroliga insats hade historien inte slutat lika lyckligt.

Glada och lyckliga över att blivit räddade, åker de raka vägen till veterinären. Elsas päls var helt förstörd och en lång resa av rehabilitering med många läkande och medicinerade bad väntade.

Elsa hade drabbats av en form av elaka kvalster som veterinären fick råda bot på. Se hur det gick för kompisarna i klippet här nere och glöm inte att dela vidare med dina vänner och familj på Facebook! Skriv gärna en kommentar i kommentarsfältet och berätta vad du tyckte.