Djur

Familjen har precis fått barn – då gör deras papegoja något helt fantastiskt roligt!

Fåglar är underbara och jag kan inte få nog av dem. Varje gång jag får ta del av en historia på nätet som handlar om fåglar får det mig genast på bättre humör igen!

Många papegojor är flockdjur och har en stark social interaktion med sina artfränder. Denna sociala dynamik främjar också ljudimitation, eftersom de kan härma varandras ljud som en form av social kommunikation.

Papegojor är expert på att underhålla oss människor. Vi hör dem härma olika mänskliga ljud och röster och det vi ska få se i klippet nedanför är inget undantag.

Familjen har precis fått hem en liten bebis från förlossningen och det dröjer inte länge innan papegojan snappar upp detta.

Nya ljud, nya utmaningar! Hur låter en bebis? Det ska den snart få reda på, nu gäller det bara att lyssna in sig på de nya ljuden i familjen.

Här ser vi papegojan lyssna in sig på nya ljud och av bilden att döma är koncentration väldigt hög! Resultatet som följer det roligaste jag hört på länge!

Papegojor är intelligenta och har en imponerande förmåga att lära sig genom att härma ljud de hör. De kan imitera mänskliga röster, andra fåglar, musikinstrument, telefonklingningar och andra ljud.

Denna imitationsförmåga är särskilt framträdande hos vissa papegojarter, som afrikansk grå papegoja, nandu- och amazonpapegoja.

Se papegojans otroliga observationsförmåga i videon nedanför och dela gärna vidare med dina vänner på Facebook!