Djur

Hon räddar en kattunge från gatan. Men när hon kommer hem inser hon att det inte var någon katt!

Föreställ dig att du räddar vad du trodde var en söt liten kattunge, men sen visar det sig vara ett vilt djur! Det var exakt vad som hände den här kvinnan i Argentina efter att hon tagit med sig hem en övergiven ”kattunge” från gatan.

Florencia förklarade för Reuters att händelsen inträffade när hon var i den nordvästra argentinska provinsen Tucumán med sin bror. Tillsammans hade de gjort den mycket sorgliga upptäckten av två stackars kattungar bredvid en avliden större honkatt och de bestämde sig direkt för att rädda dem från gatan.

”Vi trodde att det var en övergiven gatukatt som hade fött ungar”, berättar hon för Reuters.

Florencia förklarar också att den ena kattungen inte överlevde, men den andra gjorde det och den har hon döpt till Tito.

Medan allt tycktes gå bra med Titos hälsa, fick hon en rejäl överraskning två månader senare när hon tog honom till veterinären. Där fick hon veta att Tito inte alls var en vanlig huskatt som hon först trodde.

”Veterinären visste inte vad det var för en katt, men sa att det inte var en vanlig”.

Florencia fick istället numret till ett naturreservat som låg i närheten. Efter att hon kommit i kontakt med ”Horco Molle”-naturreservat bekräftades det att Tito faktiskt var en jaguarundi. Jaguarundis är en typ av vildkatt (Puma) som är infödda i både Nord- och Sydamerika.

Men det finns självklart ett lyckligt slut för Tito. Han lever idag i naturreservatet, och det finns planer på att en dag släppa tillbaka honom till hans naturliga miljö igen.

Dela denna fantastiska berättelse med dina vänner på Facebook!

källa