Vardag

Hur du upptäcker en hjärtattack långt innan den inträffar

Här hittar du några helt avgörande råd, en månad innan det verkligen händer!

Hjärtattack har blivit allt mera vanligare under de sista åren. Med den stressiga livsstilen vi har och all skräpmat vi äter är absolut en stor bidragande faktor till denna sjukdom.

Med en hälsosammare livsstil och att försöka stressa mindre kan skydda dig från att få hjärtsvikt . Du kan få symtom på en hjärtattack en månad innan det händer, så då är det viktigt att ta dessa symtom på allvar och att ta det som en varningssignal och söka vård.

1. Trötthet
Du känner dig onormalt trött och dåsig i stort sätt hela tiden.

2. Andnöd
När hjärtat pumpar ut mindre blod kommer inte dina lungor att kunna få tillräckligt med syre som de normalt får. Då kan man få andnöd och då är det viktigt att ta sig till sjukhuset så fort som möjligt.

3. Svaghet
Du kan känna dig svag och då är det för att artärerna börjar att bli trånga och blodet inte kan nå ut i kroppen som det ska. Dina muskler får inte vad de behöver. Så var observant.

4. Yrsel och kallsvett
Att ha dålig blodcirkulation kan orsaka att blodflödet till hjärnan begränsas. Detta är mycket livshotande så ta det på allvar.

5. Tryck i bröstet
Ett symtom på en hjärtattack kan vara att du upplever obehag i bröstet, oavsett om det är mindre smärta eller bebyggda tryck. Detta kommer ständigt öka tills attacken sker.

6. Influensa- eller förkylningssymptom
Om du känner som att du har influensaliknande symtom som kommer ifrån ingenstans kan detta bero på en attack som är på väg inom en snar framtid.

källa

Hur man hanterar detta:
Om du eller någon du känner upplever dessa symtom, uppsök en läkare så snart som möjligt. Det bästa sättet att förhindra en hjärtattack är genom att märka symptomen så tidigt som möjligt.