Vardag

Han omvandlade en bajamaja till något helt fantastiskt!


Ibland inser vi inte vad vi tar för givet – våra jobb, vår familj eller våra hem. Med tanke på det stora antalet hemlösa på gatorna, bestämde sig en man vid namn TK Devine från Kalifornien för att agera. Han ville bidra till att lösa det växande problemet och kom på en både bisarr och genial idé.

”Jag har själv varit hemlös, jag var utan hem i fyra år i rad,” berättar TK i en video publicerad den 13 april 2017. ”Människor som bor på gatan och försöker skapa ett bättre liv för sig själva behöver en fast plats, de behöver någonstans att sova.”

TK:s insikt kom från en oväntad källa – en bajamaja. När han såg den portabla toaletten, fick han en idé som kombinerade kreativitet och praktisk nytta. Han började skissa på en lösning som skulle kunna erbjuda de hemlösa ett tillfälligt men värdigt boende.

Han förvandlade en bajamaja till ett fullt fungerande hem, komplett med nödvändigheter för att en person ska kunna bo där. Genom att omvandla dessa portabla toaletter till små bostäder, har TK skapat ett innovativt sätt att ge de hemlösa en chans till ett stabilare liv.

TK strävar nu efter att bygga fler av dessa omvandlade portabla toaletter, i hopp om att skapa små, men funktionella hem för de hemlösa. Hans mål är att erbjuda dessa människor en fast punkt i tillvaron, en plats där de kan känna sig trygga och börja bygga en bättre framtid.

För att se hur TK har förvandlat dessa toaletter till små hem, se videon nedan! DELA gärna detta om du beundrar TK:s ambition att göra livet lite lättare för dem som har det som svårast. Hans initiativ visar att med kreativitet och engagemang kan vi alla göra en skillnad i världen.