Djur

Hästen tittar ut och inser att det snöar. Det som händer då överraskar rejält!Vi minns alla barndomen och när årets första snö anlände. Känslan går knappt att beskriva och lyckan var total! Man ville så snabbt som möjligt ut på gatan och leka.

Vi tror ofta att våra älskade djur är immuna mot kyla och gör därför ingenting extra för att skydda dem från det kalla vädret. Hur många gånger har du t.ex. sett en hund som står kvar ute i vinterkyla frivilligt?

Visst är det så att hundens förmåga att klara det hårda klimatet är större och ojämförlig med människor, men det betyder inte att vi måste sätta djuren på prov.

Denna video visar tydligt vad jag menar. Huvudpersonerna är två syskon-hästar.

I den korta videon ser du att deras ägare öppnar ladugårdsdörren, övertygad om att de två kommer att springa ut i snön och rulla runt som upphetsade små barn. Men det blev inte riktigt så…

De två hästarna verkar förstå samtidigt att gå ut i stormen är inte ett bra alternativ, och de vänder tillbaka på samma gång.

Lite som oss människor, vi kommer ut positiva med full energi med en stor jacka, men vi förstår efter två steg att det kanske inte var en bra idé.

Kolla klippet här och glöm inte att dela vidare med dina vänner och familj på Facebook!