Djur

Hästen tittar ut och inser att det snöar. Det som händer då överraskar rejält!

Vi blickar alla tillbaka på barndomen med glädje och minns med värme känslan när årets första snö äntligen föll. Det var som om världen förvandlades till en sagolik vinteroas och lyckan var total. Minnet av den där pirrande känslan när man vaknade och såg det vita täcket täcka marken är en tidlös skatt för många av oss.

Och vad gjorde vi då? Jo, vi sprang ut så fort vi kunde för att leka och utforska den frostiga världen som öppnade sig utanför dörren.

Men medan vi gläds åt vinterens ankomst, tenderar vi ofta att förbise våra fyrbenta vänners behov. Vi antar ibland att våra älskade djur är lika immuna mot kyla som de verkar vara glada över vinterns ankomst. Hur många gånger har vi inte sett en hund stå ute i kylan, tillsynes oberörd?

Visst, hundar och andra djur har en fantastisk förmåga att anpassa sig till olika klimatförhållanden. Men det betyder inte att vi inte bör ta extra försiktighetsåtgärder för att skydda dem från de hårda elementen.

För att illustrera detta poängterar en video tydligt vad jag menar. I centrum står två syskon-hästar, vars äventyr i vinterlandskapet visar på vikten av att vara medveten om våra djurs välbefinnande även under de kallaste månaderna.

I den korta videon får vi bevittna ögonblicket när ägaren öppnar ladugårdsdörren, med förhoppningen att de två hästarna ska ruska av sig vinterns stela kyla och kasta sig ut i snön med samma iver som upphetsade små barn. Men som så många gånger förr blev verkligheten inte riktigt som förväntat…

De två hästarna, istället för att omedelbart ge sig ut i den kalla stormen, verkar plötsligt tveka. De förstår noggrant att att ge sig ut i den vilda snöyran inte är det mest fördelaktiga alternativet för stunden. Deras instinkter leder dem till att vända tillbaka in i värmen, samtidigt och i harmoni med varandra.

Det påminner om hur vi människor ibland kan vara. Vi klär på oss med stor entusiasm och energi, redo att möta världen i en stor jacka, men bara efter några steg ut genom dörren inser vi att kanske var det inte den mest genomtänkta idén trots allt.

Kolla klippet här och glöm inte att dela vidare med dina vänner och familj på Facebook!