Vardag

Fotot på olycksplatsen har förbryllat miljontals. Håll ett öga på detaljen.

Lastbilschauffören Saul Vazquez råkade av en slump vara precis i närheten när olyckan inträffade. Saul slänger fram sin kamera och tar en bild. Motorcykelolyckan inträffade i Kentucky, USA, och bilden har nu spridit sig som en löpeld på sociala medier.

Det finns nämligen en liten detalj som har förbryllat många. Kolla vad som syns i bilden precis i mitten mellan bilarna, straxt ovanför en polisman med hatt. Där, svepande över den olycksplatsen, framträder en diffraktion av någon form. Det är som om en osynlig hand målade ett skimmer av ljus i form av en skugga som inte tillhör någon av de närvarande.

Många har spekulerat om dess ursprung, från andevarelser till optiska illusioner. En del har till och med föreslagit övernaturliga förklaringar, medan andra tror att det kan vara resultatet av reflektioner från bilarnas lack eller någon annan naturlig förklaring. Diskussionen pågår på sociala medier med många olika teorier som florerar och skapar ännu mer mystik kring den annars tragiska händelsen.

Kolla vad som syns i bilden precis i mitten mellan bilarna, straxt ovanför en polisman med hatt. Där, i det suddiga avståndet, framträder något som tycks vara mer än bara en slumpmässig reflexion eller skugga. Det är som om en närvaro, en främmande gestalt eller ett okänt fenomen, smyger sig in i bilden och väcker nyfikenhetens gnista hos de som betraktar den.

Många har zoomat in, justerat ljusstyrkan och kontrasten, försökt få en klarare bild av detta mystiska element. Men ju mer de försöker förstå, desto mer förbryllade blir de. Det är som om bilden bär på en hemlighet som vägrar att avslöjas, vilket har fått spekulationerna att blomstra och fantasin att löpa vild.

Vissa hävdar att det är ett tecken från en annan dimension, medan andra föreslår att det kan vara en konstig ljuseffekt orsakad av ovanliga atmosfäriska förhållanden.

Vad det än är, så fortsätter bilden att fascinera och förbrylla betraktare över hela världen, och den lilla detaljen i mitten av bilden har blivit föremål för intensiv diskussion och spekulation på sociala medier och internetforum.