Vardag

15 alternativa julgranar för den fantasifulle! Spana in nummer 8!

För den som önskar undvika bekymren med barr och städning efter julhelgen finns det en uppsjö av fantasifulla alternativ som både är miljövänliga och ger utlopp för kreativiteten.

Att skapa en unik julgran behöver inte bara vara ett sätt att undvika det traditionella granbekymret, utan det kan även bli ett personligt uttryck för ens egna stil och intressen.

En populär trend är att omvandla vanliga föremål i hemmet till improviserade julgranar. Det kan vara allt från att arrangera böcker i en granformad struktur på bokhyllan till att stapla kuddar eller filtar i form av en gran på soffan.

Denna lekfulla och funktionella tolkning av julgranen ger en hemtrevlig touch samtidigt som den minimerar miljöpåverkan.

För de som älskar att återanvända material kan en julgran skapas av återvunna föremål som gamla träbitar, pallar eller återvunnen metall.

Genom att sätta dessa material i en kreativ form och dekorera dem med återvunna dekorationer blir det inte bara en unik julgran utan även ett hållbart konstverk.

För den konstnärligt lagde finns det möjlighet att skapa en temporär konstinstallation i form av en julgran.

Använd olika material som tyg, papper eller färg för att måla eller skapa en abstrakt julgran på en vägg. Detta tillåter en bred uttrycksfrihet och skapar samtidigt en minnesvärd och personlig touch till julfirandet.

De som vill involvera hela familjen kan överväga att göra en gemensam pysselaktivitet för att skapa en egen unik julgran. Det kan vara att klippa och klistra ihop en pappersgran, måla på en gemensam canvas eller till och med skulptera en julgran i lera.

Det gemensamma skapandet ger inte bara en alternativ julgran utan också värdefulla ögonblick av samvaro och skaparglädje.

Sammanfattningsvis, att välja ett kreativt alternativ till den traditionella julgranen ger inte bara möjlighet att undvika praktiska bekymmer utan skapar också utrymme för personligt uttryck och gemenskap i julfirandet.

Det är en chans att tänka utanför de traditionella ramarna och låta julgranen bli en spegel av ens egen fantasi och stil.

Kolla in dessa fantastiska bilder och glöm inte att dela med din vänner på Facebook! Lämna gärna en kommentar i kommentarsfältet och berätta vad du tyckte.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.


bildkredd