Humor

En detektivutbildning

En polisman fick till uppgift att utbilda tre ingenjörer att bli detektiver. För att testa deras färdigheter i igenkännande av en misstänkt visar han en bild i 5 sekunder. “Detta är er misstänkte, hur skulle ni känna igen honom?”

Den första ingenjören svarar, “Det är enkelt, vi skulle fånga honom snabbt, eftersom han bara har ett öga!”

Polisman säger: “Ja … eh … bilden visar personens profil.”

Något frustrerad av detta löjliga svar, frågar han samma fråga till ingenjör nummer två?

Den andra ingenjören fnittrar: “Ha! Han skulle vara alltför lätt att fånga eftersom han bara har ett öra!”

Polisman ilsknar till och säger, “Vad är det med er två?? Naturligtvis har han bara ett öga och ett öra eftersom bilden visar hans profil! Är detta det bästa svar ni kan komma med?”

Extremt frustrerad av detta, visar han bilden igen till den tredje ingenjören och med en irriterad röst frågar han, “Det här är din misstänkte, hur skulle du känna igen honom?” Han tillägger snabbt” Tänka till innan du ger mig ett dumt svar.”

Ingenjören ser på bilden intensivt för ett ögonblick och säger: “Hmmmm… Den misstänkte har kontaktlinser.”

Den förvånade polismannen blir helt mållös eftersom han egentligen inte vet själv om den misstänkte bär kontakter eller inte. “Tja, det var ett intressant svar… Vänta här några minuter medan jag kontrollerar detta, jag kommer tillbaka så snabbt jag kan.”

Han lämnar rummet och går till sitt kontor, han kontroller den misstänktes fil i sin dator och kommer tillbaka med en STRÅLANDE leende i ansiktet.

“Wow! Jag kan inte tro det… det är sant! Den misstänkte har faktiskt kontaktlinser. Bra jobbat! Hur kunde du göra en så skarpsinnig iakttagelse?”

“Det är enkelt,” svarade den tredje ingenjören. “Han kan inte bära vanliga glasögon eftersom han bara har ett öga och ett öra.”