Humor

Donatorn

Herr och fru Lindqvist kunde inte få barn. Därför bestämde de sig att anlita en spermadonator.

På dagen då spermadonatorn skulle komma, kysste herr Lindqvist sin fru adjö och sa: ”Ok, nu går jag, spermadonatorn borde snart vara här.”

En halv timme senare ringde helt tillfälligt en babyfotograf, som gick från hus till hus med förhoppning om att få ett uppdrag, på dörren och sa: ” God morgon, jag kommer för…”

”Åh, du behöver inte förklara något”, avbröt fru Lindqvist nervöst, ”jag har väntat på dig.” ”Verkligen”, häpnade fotografen, ”det är jo bra! Visste du att bebisar är min specialitet?”

”Nåja, min man och jag hade hoppats på det. Varsågod och kom in och sätt dig.” Efter en stund frågade hon rodnande: ”Så…var ska vi börja?”

”Du kan lugnt lämna det upp till mig. Jag brukar försöka två gångar i badkaret, en gång på soffan och kanske ett par gångar i sängen. Ibland kan också mattan i vardagsrummet vara väldigt tilltalande. Där kan man nämligen breda ut sig så underbart bra.

”Badkar, mattan i vardagsrummet…? Inte att undra på att det aldrig fungerade hos mig och Klaus. ”Nåja, fru Lindqvist, ingen av oss kan garantera succé varje gång.

Men om vi provar olika positioner och jag skjuter från 6 eller 7 vinklar, då är jag övertygad om att ni kommer att vara förtjusta över resultatet.” ”Åh herregud, det är en hel del!” flämtade fru Lindqvist.

”Ni måste förstå fru Lindqvist, att i min bransch borde en man alltid ta sin tid. Jag skulle kunna vara inne och ute igen på 5 minuter, men då skulle du med säkerhet vara besviken.”

”Det visste jag inte”, sa fru Lindqvist tyst. På det öppnade fotografen sin koffert och tog ut en mapp med baby-bilder. ”Dessa har jag skapat i bussen”, förklarade han.

”Åh, herregud!” ropade fru Lindqvist. ”Och de här tvillingarna blev som förväntat helt underbara – med tanke på hur svårt det var att jobba med deras mor!”

”Hon var svår?” frågade fru Lindqvist. ”Tyvärr ja, till slut fick fick vi gå ut i parken för att uträtta uppdraget ordentligt. Folk stod på fyra-fem rader för att få sig en titt.”

”Fyra-fem rader?” flämtade fru Lindqvist med uppspärrade ögon. ”Ja, naturligtvis, och det för mer än 3 timmar. Modern ropade och gav instruktioner – jag kunde knappt koncentrera mig.

Och när det började skymma fick jag skynda mig att skjuta. Men när sedan också ekorrarna började knapra på min utrustning var jag tvungen att packa upp i all hast. Fru Lindqvist lutade sig fram: ”Du menar de knaprade på din, ehm… utrustning???”

”Ja, fru Lindqvist, det stämmer. – Ok, när du är redo ska jag ställa upp mitt stativ och vi kan börja arbetet med en gång.”

”Stativ???”

”Naturligtvis fru Lindqvist, jag använder ett stativ för att placera min apparat på det. Den är alltför tung att hålla i händerna hela tiden.”

Därpå svimmade fru Lindqvist!