Djur

Husse ser sin kakadua leka för sig själv, då fångar han det roligaste på film!

Kakaduor är en fascinerande fågelart som ibland väljs som husdjur på grund av deras intelligens, charm och färgstarka personligheter.

Kakaduor är extremt intelligenta fåglar och kräver mycket stimulans och interaktion för att trivas. De behöver socialiseras och engageras regelbundet för att undvika utveckling av beteendeproblem som skrikande eller raseriutbrott.

Det är verkligen en härlig känsla när både barn och djur kan underhålla sig själva, och som förälder behöver man inte alltid vara den som styr leken. Ibland är det de enklaste och mest primitiva lekarna som väcker störst glädje, utan behov av avancerad teknik eller dyra leksaker.

En dag gjorde husse en rolig upptäckt när han befann sig i köket. Där såg han sin kakadua, Harley, som hade hittat på sitt alldeles egna sätt att roa sig. Med snabbhet och smidighet lekte Harley en slags improviserad version av ”fånga”, helt på egen hand.

Husse var snabbt framme med kameran och fångade den komiska scenen på film. Att se Harley engagera sig så entusiastiskt och uppfinningsrikt i sitt eget lekande var både charmigt och underhållande för hela familjen.

Det är svårt att hålla tillbaka skratten när man ser den energi och glädje som sprudlar från ens fjäderbeklädda vän när denne fördjupar sig i sitt eget lekande. Det är sådana ögonblick som verkligen får en att uppskatta de enkla glädjeämnena i livet.