Djur

Hunden släpade sitt förlamade ben mil efter mil i hopp om hjälp. Sen hände något fantastiskt!

När Susanne Vogel först såg valpen komma in i hennes elefantforskningsläger i Afrika kunde hon inte tro sina ögon. Valpen hade drabbats av traumatiska skador på sin bakre ände av ryggraden och som följd av den blivit förlamad.

Vogel och hennes kollegor hjälpte omedelbart den lilla förlorade själen som desperat letade efter hjälp.

”Hon kom krypandes in i vårat läger eftersom hennes bakben var helt förlamat, hon kunde inte gå” sa Vogel

Närmaste veterinär låg åtta timmars bilresa bort, så forskarna beslutade att ta hand om valpen som senare döptes till ”Poppy”. Valpen fick stanna där tills att hon skulle få den medicinska hjälp hon behövde.

Trots hennes fysiska begränsningar var Poppy full av glädje över att ha hittat en grupp passionerade hjältar som gav henne kärlek och ett vänligt bemötande. Lägret ligger i en avlägsen region fylld av elefanter men också lejon, hyenor och andra rovdjur.

Efter den åtta timmars långa bilresa och en färjetur över en flod kom Poppy och en av forskarna Graham McCulloch till veterinärkliniken. Där konstaterade veterinären att Poppy var omkring 7 månader gammal och det som skulle krävas för att återställa hennes trasiga ryggrad var operation.

En annan forskare vid namn Amanda Stronza startade en GoFundMe-sida för att samla in pengar för att kunna operera lilla Poppy. Poppys historia började allt mera bli känd och många människor skänkte pengar. De fick sammanlagt ihop 7000 dollar.

Operationen var riskabel och chanserna är var små att lilla Poppy skulle bli frisk.

Veterinären ville först att hon skulle bli starkare och hälsosammare före den stora operationen. Så Poppy började gå på fysisk terapi vid ”Greenside Animal Hospital” i Johannesburg, Sydafrika. Där hon fick genomgå styrketräning, hydroterapi och fysisk terapi.

Poppy gjorde bra ifrån sig så att hon kunde börja balansera och stå på alla fyra benen. Sjukhuset beställde en terapivagn så att Poppy kunde röra sig utan att behöva dra sig fram överallt.

Därefter fick Poppy och hennes vänner otroliga nyheter. En kärleksfull familj i Massachusetts erbjöd sig att ta hand om lilla Poppy och fortsätta att hjälpa till med hennes rehabilitering. Hennes afrikanska vänner var glada för hennes skull men de kommer också att sakna henne.

Nu lever Poppy med sin nya familj i USA. Hennes terapi fortsätter tills hon är tillräckligt stark i ryggraden.

Vallmo är levande bevis på den starka kärleksfulla andan som lever i alla djur. Vi är så glada att Poppy har hittat ett nytt hem och vi är så tacksamma för alla som tog sig tid och ansträngde sig för att hjälpa den här vackra tjejen att leva ett tillfredsställande liv!

Du kan följa uppdateringar om vallmos nya äventyr på hennes Facebook-sida.

Titta gärna på videon här nedanför och dela hennes inspirerande historia med dina vänner och familj på Facebook. Lämna gärna en kommentar i kommentarsfältet och berätta vad du tyckte.