Djur

Hunden hittades övergiven i en lada. Den kunde inte gå normalt och anledningen är hjärtskärande!

När hunden Lasaros räddades från ladan som han varit inlåst i fanns det så mycket smuts och avföring att man blev tvungen att skotta bort det för att överhuvudtaget lyckas ta sig ut genom ytterdörren.

När räddningsarbetarna först hittade Lazarus kunde de knappt tro sina ögon. Hans tillstånd var chockerande; det var nästan omöjligt att föreställa sig hur länge han hade varit instängd. Den överväxta pälsen, som vägde hela 16 kilo, vittnade om en skrämmande lång tid av försummelse och isolering.

Det var tydligt att Lazarus hade levt under dessa fruktansvärda förhållanden under en mycket lång period, och hans förvandling till frihet var en gripande påminnelse om betydelsen av djurvälfärd och medmänsklighet.

Tack och lov har Lazarus nu blivit räddad och genomgått en ordentlig ”make over”. Förvandlingen som har skett är helt fantastisk att bevittna. Den tidigare överväxta och tunga pälsen är borta, och i dess ställe ser vi en glad och livlig hund som äntligen kan röra sig fritt och njuta av livet.

Jag kan varmt rekommendera att du tar dig tid att läsa igenom hela historien och ser bilderna som visar Lazarus otroliga resa från försummelse till frihet. Det är en inspirerande berättelse som verkligen berör hjärtat.

Efter att ha genomgått en omfattande rakning där otroliga 16 kilo päls avlägsnades, kan Lasaros äntligen röra sig fritt igen! Den tidigare tunga pälsen hade förhindrat honom från att leva ett normalt och aktivt liv, men nu är han fri att springa, leka och njuta av sin omgivning utan några hinder.

Lasaros transformation är ett bevis på hur viktigt det är att ta hand om våra pälsbeklädda vänner och se till att de får den omsorg de behöver för att må bra.

Se videon hur han rör sig idag utan all ovårdad päls! Lämna gärna en kommentar i kommentarsfältet och berätta vad du tyckte.