Djur

Den skräckinjagande pitbullen var svår att fånga in, men då kom man på denna briljanta lösning!

Personalen på Hope for Paws fick ta sig an en otroligt svår uppgift. De skickades iväg ut för att hämta en övergiven pitbull som befann sig nära ett militärt område.

Att vinna en hunds förtroende är en process som kräver tid, tålamod och kärlek. Varje hund är unik, och det finns ingen universell metod som fungerar för alla hundar.

Det visade sig snart vara omöjligt att komma honom nära, och detta tvingade personalen till att använda sig av ovanliga metoder för att lyckas med räddningsinsatsen.

Istället för att gå direkt fram till hunden, låt den komma till dig när den är redo. Detta ger hunden kontroll och skapar en känsla av trygghet.

Belöna hunden med godis och beröm när den agerar positivt eller när den kommer närmare dig. Detta skapar positiva associationer med din närvaro.

Varje hund är individuell, och det kan kräva olika strategier beroende på hundens personlighet och tidigare erfarenheter. Lyssna på hunden, var känslig för dess behov och bygg gradvis upp en positiv och tillitsfull relation.

Detta var exakt vad de rutinerade räddningsarbetarna gjorde. Deras metod skulle snart visa sig ge resultat! Se själva i videon nedanför.