Djur

Hästen kommer springandes med hö i munnen. Anledningen fick mitt hjärtan att smälta.

En vacker häst kommer springandes över de vida ängarna, dess kraftfulla hovar som ekar i marken och dess eleganta man svävande i vinden. I dess majestätiska framfart bär den på en betydelsefull gåva – en stor trave hö, vars doft av nyklippt gräs och sommarfukt fyller luften och kittlar sinnena.

Vid denna syn uppstår en rad frågor och tankar som dansar i våra sinnen, och vi kan inte låta bli att undra vad som är på väg att utspela sig framför våra ögon.

Kanske är det så att denna häst, i sin oförlikneliga visdom och med en känslighet som når långt bortom vårt förstånd, bär på en hemlighet som snart ska avslöjas. Kanske är det en gest av generositet och kärlek gentemot sina artfränder, eller kanske är det en handling av delad glädje och gemenskap som ska förena dem ännu starkare än tidigare.

En första tanke som slog oss var att den säkert är på väg till en avlägsen och lugn plats där den kan smaska i sig sitt goda hö ostört, men det skulle snart visa sig att den hade helt andra planer.

Våra vänner från djurriket slutar aldrig att förvåna oss. Det finns människor där ute som tror att djur enbart tänker på sig själva och följer slaviskt sina instinkter, speciellt när det kommer till mat. Den lilla myten ska vi slå hål på idag.

För denna underbara hästs intuitioner visar på hur otroligt omtänksamma de egentligen är. Det är som om den bär på en osynlig bördas förståelse och empati gentemot sina medvarelser. I dess handlingar finns inte en enda gnutta egoism, utan snarare en strävan att dela och vårda, att ge och stödja.

Det är en påminnelse om att djur inte bara lever ut sina egna liv, utan att de också delar i våra känslor och bekymmer, att de kan vara bundna till oss inte bara av instinkt utan av en äkta kärlek och lojalitet. I denna enkla gest av att bära hö till sina nära och kära finns en djupare innebörd, en symbol för det osjälviska bandet som förenar oss med våra fyrbenta vänner.

Så när vi ser denna häst komma springande med sin last av hö, låt oss inte bara se det som en handling av överlevnad, utan som ett uttryck för den vackra och komplexa relationen mellan människa och djur, en relation som bygger på ömsesidig omtanke och respekt.

Här tänker man på sina nära och kära i första hand för delad glädje är ju dubbel glädje! Kolla in själva i klippet här nere och berätta gärna i kommentarsfältet på Facebook vad du tyckte!