Djur

Hon blev förkrossad när hennes föl inte överlevde – men se vad som händer när hon får möta den föräldralösa sötnosen!

Stoet Queen led en djup sorg när hon mycket tragiskt förlorade sitt ofödda föl. Hennes ägare, Yvonne, visste dock precis hur hon skulle stötta sin älskade häst genom den svåra tiden. Precis som människor, strävar djurmammor efter det bästa för sina barn. Vi önskar att de ska uppleva ett liv fyllt av hälsa, trygghet och kärlek.

Tyvärr kan komplikationer uppstå under förlossningen, och det som plågar människor kan även drabba djur. Queen, ett sto bosatt i Nederländerna, förberedde sig för att välkomna sitt första föl. Men redan från början av förlossningen kände hon på sig att något inte stod rätt till.

Orolig och stressad flämtade hon och vandrade oroligt omkring i sin box medan förlossningen pågick. Vid hennes sida stod Yvonne, lugn och närvarande, i ett försök att ge Queen Uniek den tröst och stöd hon behövde.

En timme senare föddes det lilla fölet, men när det väl kom ut insåg veterinärerna att det inte andades. Trots deras ansträngningar för att återuppliva den lilla stackaren, klarade den sig tyvärr inte.

Efter att ha tagit det livlösa fölet från stallet fortsatte Yvonne att trösta Queen, med vetskapen om den djupa smärtan hennes älskade häst kände. Men mitt i all sorg kom en oväntad glädjande nyhet till Yvonne och resten av personalen på Friesian Horses.

En vän ringde och berättade att de hade ett föräldralöst föl. Trots osäkerheten kring hur Queen skulle reagera på en annan hästs föl, insåg Yvonne att detta kunde vara en möjlig räddning för Queen. Trots risken för att avvisa det nya fölet, fanns också chansen att det kunde bli Queen tröst och framtida följeslagare.

Bara några dagar senare hade Queen tagit på sig rollen som det lilla fölets mamma och visade en oerhörd beskyddande instinkt gentemot sin nya avkomma. Hon höll ständigt vakt vid fölets sida och lät det aldrig vara ensamt.