Djur

Varför ligger din hund på dina fötter? Här är anledningen!

Hundar är tveklöst människors mest lojala vän inom alla kategorier, och vi slutar aldrig att fascineras över vad de hittar på i våran vardag.

Alla hundar har egna färgstarka personligheter och visst gör de saker som vi inte alltid kan förklara. Men några beteende som genomsyrar deras tankesätt går faktiskt att sätta ord på.

Här nedanför har vi samlat några förbluffande fakta om varför hundar egentligen gör som de gör!


1. När din hund kommer med presenter.
Du har någon att dela hela ditt liv med. Pojkvänner kommer och går, barndomsvänner växer isär, föräldrar tillhör en generation som inte alltid förstår dig. Hundar ger dig gåvor för att visa sin uppskattning och det betyder att du blivit accepterad som en livskamrat.


2. När hundarna övertar sängen.
Varför brer hundar ut sig över hela sängen och lämnar ingen plats åt dig att sova på? Det är för att hundar vill spendera tid med övriga medlemmar i flock. Är du hundens älskade husse eller matte så är det just dig den vill vara med!


3. En hund som lägger sig på dina fötter.
När en hund sitter på dina fötter är det för att den markerar sitt revir och visar att du är en medlem i flocken. Alternativt, om du har en blyg hund, så är detta sätt att se till att du finns där för den.


4. Tassar upp i luften!
Detta är ett tecken på koncentration. En hund gör detta då den kommit på en briljant idé.


5. Gäspar
När hunden gäspar, är det mest troligt av samma anledning som människor gäspar. Den kan vara trött eller uttråkad, eller så har den kanske sett dig gäspa (gäspningar smittar inte bara av sig till andra människor, utan även till djur)


6. En förstörd soffa!
Har du någonsin kommit hem till en röra som din hund skapat? Det är troligtvis för att den har separationsångest och hatar att vara ifrån dig så länge. Hundvalpar tenderar att göra detta mer, då de inte vant sig vid att vara ifrån dig än.


7. När hunden lutar sig mot ditt ben.
Om din hund lutar sig mot ditt ben så söker den uppmuntran. Hunden vill att du ska visa kärlek gentemot den och försäkra sig om att allt är tryggt. Hunden söker uppmärksamhet – se till att ge det tillbaka.


8. När den kryper ihop.
Om en hund kryper ihop så gör den sig osynlig. Det är en överlevnadsinstinkt som hundar har och man ser det oftast bland misshandlade djur. Var lugn, snäll och tålmodig med din hund och ge den massa kärlek!


9. När hunden bara stirrar på dig.
När din hund stirrar på dig så är det för att den älskar dig och litar på dig. Ta vara på det! Källa!