Djur

Han håller i en föräldralös ekorre. Se vad som händer när han släpper ner den på marken igen.

Han håller i en föräldralös ekorre. Se vad som händer när han sätter ner den på marken igen.

Killen i videon berättar att han befann sig på sin baksida där han jobbade med att hugga ved. Då plötsligt kom en liten bebisekorre springandes.

Han ropade ”Hej!” och då kom den genast rusandes mot honom. Den lilla ekorren var inte rädd, snarare tvärtom – den verkade nyfiken och lekfull. Med sina små klor klängde den sig upp längs killens ben och verkade nästan vilja vara en del av hans vedhuggaraktivitet.

Vatten, mjölk, kex och jordnötssmör var inget den var intresserad av. Till synes verkar det bara vara killens finger som den gillade att ”gnaga” på. Den lilla ekorren verkade helt fascinerad av killens hand och ville utforska varje millimeter av den.

I en charmig gest av nyfikenhet släppte killen försiktigt bebisekorren på marken igen. Den lilla varelsen hoppade iväg, men snart nog kom den tillbaka för att leka och klättra på killen igen. Det var som om de hade skapat en oväntad vänskap mitt i vardagens sysslor.

Den korta men underbara episoden med bebisekorren påminde oss om hur naturen ibland kan överraska och berika våra liv. Det var tydligt att även de minsta varelserna har en egen personlighet och en förmåga att skapa ögonblick av glädje och förundran.

Videon fångade ett enkelt ögonblick av samspel mellan människa och djur, där gränserna mellan det vilda och det civiliserade tycktes suddas ut för en stund. Det var som om den lilla bebisekorren, i sin lekfullhet, påminde oss om vikten av att uppskatta och vårda naturens underverk, även när vi är mitt uppe i vardagliga sysslor som att hugga ved.

Se vad som händer när han släpper tillbaka bebisekorren på marken igen!