Vardag

En vild björn springer fram mot Ralph, men här visar han hur en slipsten ska dras!

Ralph Persson och hans fru var ute på promenad i de jämtländska skogarna när plötsligt en stor björn kommer rusandes rakt mot honom.

Hustrun som står lite längre bort lyckades fånga allt på film. Här hade vem som helst blivit panikslagen men Ralph visste precis hur man bör agera i en sån här situation.

Kom ihåg att varje möte med en björn är unikt, och det är viktigt att använda ditt omdöme baserat på situationen. Att vara informerad och förberedd ökar dina chanser att hantera en möte med en björn på ett säkert sätt.

Istället för att lägga benen på ryggen visar Ralph vem det är som bestämmer, och hans taktik blev fantastiskt framgångsrik. Man kan inte låta bli att undra vilka tankar som rörde sig i huvudet på frun som höll i kameran när hon bevittnade Ralphs imponerande och självsäkra agerande.

Kanske fångades ögonblicket av förvåning, beundran eller till och med en skrattande förundran över Ralphs oväntade och effektiva strategi. En bild säger mer än tusen ord, men vad berättar den om dynamiken och känslorna i den situationen?

Se Ralphs otroliga teknik som fick björnen att avvärja attacken. Det kräver stort mod att göra som Ralph gjorde. Lämna gärna en kommentar i kommentarsfältet och berätta vad du tyckte.