Vardag

Det har visat sig att människor som talar med sig själva inte är galna, men de är något helt annat!

Många kanske tror att de som talar med sig själva är helt galna. I varje fall är det lätt att tro att de är relativt unika. Vissa psykologer tror snarare att dessa människor är genier. Så då kanske vi bör prata med oss själva hela tiden?

En sak är säker: du får de svar du vill när du pratar med dig själv.

Hädanefter är det en bra idé att spendera några minuter varje dag för att ta en liten konversation med sig själv. Gå igenom mål, problem och utmaningar. Var medveten om vad du vill.

Enligt en artikel nyligen publicerad av Shareably, är det dessa fyra anledningar till varför människor pratar med sig själva:

1. Hjärnan fungerar mer effektivt
Det sägs att Albert Einstein talade för sig själv. Att tala för sig själv är bra för hjärnan för då arbetar den mera effektivt. Det är lättare att ”se” vad vi vill, och vad vi inte vill. Man kan reda ut sina tankar och på detta sätt kan du också motivera dig själv. Man användare helt enkelt hjärnan på ett bättre sätt.

2. Som barn lär du dig snabbare
Barn lär sig saker snabbare genom att prata med sig själva. Barnen pratar för sig själva medan de ska utföra vissa uppgifter, till exempel knyta skorna. Det gör så att de fokuserar mera på vad de gör och vad de vill uppnå.

3. Det hjälper till att organisera dina tankar
Psykologen Linda Sapadin tror att tala högt för dig själv hjälper dig att fatta viktiga och svåra beslut och att det är lättare att förstå sina egna tankar.

4. Du kommer att uppnå flera mål
Genom att prata med sig själv, kan man lätt uppnå sina mål. Det är lättare att få en överblick och målen kommer därmed verka mer uppnåeliga. Spadin säger att man ska formulera sina mål högt för det innebär att vi fokuserar och skärper koncentrationen och uppmärksamheten mer. Det förstärker det vi vill ha och man blir inte lika distraherad.

Så nu till den stora frågan, pratar du med dig själv?