Djur

De föräldralösa elefanterna ställer sig på kö för att krama kvinnan som räddat deras liv!

Att se de dussintals babyelefanter som vårdas på ”Nairobi Elephant Orphanage” i Kenya berör verkligen mitt hjärta. Elefantbebisarna tas om hand av ett dedikerat team bestående av djurskötare med stor erfarenhet. Elefanterna har blivit föräldralösa på grund av att deras föräldrar dödats för elfenbens skull.

Som tur är kan de nu överleva på grund av insatser från ”Dame Daphne Sheldrick”, som har vikt hela sitt liv till att rädda dem.

I mer än 40 år har Dame Daphne framgångsrikt hanterat nyfödda elefanter och förberett dem för att återvända till naturen.

Hon är den första personen som har fulländat en mjölkformel som efterliknar mjölken från en mamma-elefant. Hon säger att de föräldralösa elefanterna inte bara har inspirerat hennes banbrytande arbete genom ”Sheldrick Wildlife Trust”, de har även lärt henne mycket om livet.

”Elefanter har lärt mig att lämna bakom de dåliga sakerna som hänt och istället fortsätta leva,” säger hon. ”Att förstå de trauman som elefanter måste genomlida och hur de hanterar det har gjort mig till en starkare person.”

Kolla in klippet här nere och dela gärna vidare med dina vänner på Facebook eller lämna en liten kommentar.