Djur

Mannen stannar till längs med vägen. Det som sker sen har fått nätets alla djurvänner att koka!

För många känns det helt osannolikt att någon kan göra något så grymt mot ett litet djur, och det vi snart ska få se i klippet har fått tusentals människor på nätet att rasa ännu mer över den oacceptabla behandlingen av det utsatta djuret!

Händelsen publicerades den 12 september i Dallas, USA. En man stannar till vid vägkanten och kliver ur sin bil. Han går till baksätet och drar ut en ett år gammal tik.

När hunden väl är ute ur bilen går han lugnt och bekymmerslöst tillbaka till förarsätet och kör iväg, lämnande hunden ensam och förvirrad på trottoaren. Kvar blir den fyrbenta vännen, som förstås inte har en aning om vad som just har hänt. För den övergivna hunden återstår en känsla av förvirring och övergivenhet, medan föraren utan synbar tvekan fortsätter sitt livs väg, omedveten om det lidande han just påfört sitt oskyldiga husdjur.

Som tur var kunde man identifiera förövaren och fälla honom för djurplågeri. Det är en viktig påminnelse om att rättvisa kan upprätthållas och att samhället står enat mot övergrepp på oskyldiga varelser. Inget djur ska behöva bli behandlat så här, och rättsliga åtgärder är avgörande för att säkerställa att ansvar tas för grymma handlingar mot våra djurkamrater.