Djur

Tillsammans fick de världens gulligaste och mest sällsynta ungar du någons sett!

Bilderna nedan visar sällsynta och bedårande vita ”ligers” och vi rekommenderar varmt att du delar dessa underbara bilder med din familj och dina vänner på Facebook.

Vita lejon och vita tigrar är båda extraordinära djur vars förekomst i naturen är ovanlig. Deras sällsynthet har gjort dem till symboler för skönhet och mystik, och de fascinerar människor över hela världen. Både vita lejon och vita tigrar är genetiska varianter av sina mer vanliga bruna eller orange artfränder.

Vita lejon återfinns huvudsakligen i vissa delar av Afrika, medan vita tigrar främst har sitt ursprung i Asien. Deras bleka päls ger dem ett majestätiskt och nästan övernaturligt utseende, vilket har gjort dem populära på djurparker och i sammanhang med bevarandeinsatser.

Den genetiska grunden för deras vita färg är kopplad till en sällsynt recessiv allel, vilket innebär att båda föräldrarna måste bära den vita genen för att producera en vit avkomma. Denna faktor, tillsammans med andra genetiska och miljömässiga påverkningar, gör att dessa vita varianter är betydligt mer sällsynta jämfört med deras färgade motsvarigheter.

Trots deras ovanliga utseende och tilltalande aura står både vita lejon och vita tigrar inför utmaningar när det gäller överlevnad i det vilda. Deras bleka päls gör dem mer synliga och därmed sårbara för rovdjur, och deras genetiska variationer kan leda till hälsoproblem. Bevarandeinsatser och vetenskapliga studier är därför avgörande för att skydda dessa extraordinära djur och deras unika arv.

Men när Ivory (som är ett vitt lejon) och Saraswati, en vit tigerhona, fick barn tillsammans på T.I.G.E.R.S. (The Institute of Greatly Endangered and Rare Species) skapades något väldigt speciellt och bedårande!

Se själva i bilderna nedanför.