Djur

Tigerungen slutar andas kort efter födseln. Men det tigermamman gör är helt fantastiskt!

Kaitlyn en Sumatratiger bor på ett Australienskt Zoo. Hon blev dräktig och fick tvillingar. Alla som arbetade på djurparken var otroligt glada.

Men tyvärr finns det människor som förorsakar att dessa majestätiska djur försvinner från jorden. Men det finns också människor som gör allt för att rädda dem. Den sista räddningen hände på Australiens Zoo där dom har ett avelsprogram för Sumatratigrar.

I Indonesien får de både böter och fängelse när människor dödar dessa tigrar. Men trots det fortsätter de. Det finns fortfarande en marknad för tigerdelar i Asien. Siffrorna visar att det inte har blivit bättre.

Så när det var dags för Kaitlyn att föda, var veterinärerna väldigt oroliga. Dessa små ungar representerar deras arts framtid. Det fanns en miljon saker som kunde gå fel.

När det var dags för Kaitlyn att föda såg alla nervöst på, och de höll andan. De visste att saker kan gå fel, men de visste också att de skulle bevittna en av de mest fantastiska sakerna genom tiderna.

Den första ungen som kom såg livlös ut. Men Kaitlyn verkade inte ge upp, hon slickade och slickade på den lilla ungen och till slut så började den lilla krabaten röra på sig.

Kolla in det här fantastiska ögonblicket och dela det med din familj och vänner!