Djur

Killarna är ute på öppet vatten och surfar. När de vänder sig om får de en chock!


Det var en helt vanlig dag då Math var ute och surfade och fångade detta ögonblick med sin GoPro-kamera. ”Jag och min vän Andrew var ute och njöt av några sommarvågor när den här lilla killen kom och skrämde livet ur mig och Andy för vi visste först inte vad det var!”

Efter en timmes lek bestämde sig killarna för att simma tillbaka till stranden, men denna lilla kille slutade inte att förfölja dem. Trots deras försök att ignorera den nyfikna sälungen fortsatte den att följa efter dem, hoppande och dykande i vattnet med en lekfull energi. ”Vi kunde inte låta bli att skratta åt den lilla sälungens envishet. Den verkade verkligen vilja vara med oss i vattnet och vara en del av vårt surfade äventyr.”

När de till slut nådde stranden kunde de inte låta bli att vara imponerade av sälungens simförmåga och lekfullhet. ”Det var som om den förstod att vi bara ville ha kul och vara vänner. Vi kände oss som en del av den marina världen för en stund.” Men, med en liten känsla av ansvar, började Andrew fundera över sälungens hälsa.

”När vi kom hem ringde Andy den lokala marina djurlivsmyndigheten för att göra dem medvetna om vad som hänt. Risken finns att sälungen var skadad eller inte mådde bra av någon anledning.” Efter att ha beskrivit händelsen över telefon och förklarat sälungens lekfulla beteende, blev de lugnade av myndighetens försäkran om att sälungar ofta är nyfikna och lekfulla.

Men man kunde snart konstatera att sälungen inte var sjuk, den var bara lek- och surfsugen! De kände en lättnad över att ha agerat på ett ansvarsfullt sätt samtidigt som de kunde se tillbaka på dagen med ett leende, tacksamma över den oväntade vänskapen med den lekfulla sälungen. Det blev en surfupplevelse de sent skulle glömma och en historia att berätta för vänner och familj om den dagen när en sälunge ville vara med på deras surfäventyr.