Vardag

Hon lägger äggskal i ett durkslag. Det här vardagsknepet är enkelt och helt genialt!

Det bästa som finns är när vi kan ta tillvara på verkligen allt vi använder i köket. Varför bara kasta överblivna rester när vi istället kan använda dem till något mycket bättre? Detta gäller i allra högsta grad äggskal som oftast bara åker rakt ner i soporna.

Kalcium är bra för tänder och ben, speciellt när man har kommit upp i åren. Det kan ibland vara svårt att få i sig tillräckligt men nu visar det sig att vanliga äggskal är en perfekt lösning på problemet.

Kalcium för viktigt för benhälsan. Kalcium är avgörande för att bygga och upprätthålla starka ben. Det är särskilt viktigt under barndomen och tonåren när benen växer och utvecklas, men det är även viktigt i vuxen ålder för att förebygga benskörhet och osteoporos.

Äggskal är en naturlig källa till kalcium, ett viktigt mineral som är avgörande för att upprätthålla starka ben och tänder samt för att stödja olika fysiologiska funktioner i kroppen.

Det förvånar många, men ta en titt på videon för att reda ut hur man gör för att förvandla vanliga äggskal till en riktig hälsokur! I den får vi steg för steg veta hur man går till väga.

Prova detta och kolla instruktionen i videon här: