Djur

Matte adopterade en överviktig golden. Ett år senare är förvandlingen total

3

Hunden Kai togs en dag till veterinären på grund av sin extrema övervikt. Han var så överviktig att den tidigare ägaren hade beslutat att låta honom somna in.

Kai hade under en längre tid fått för mycket mat och väldigt lite motion, vilket gradvis försämrade hans hälsotillstånd till en kritisk nivå.

Dog 1

Lyckligtvis vägrade veterinären att ge upp och kontaktade Misfits of Alberta Animal Rescue, en ideell organisation som hjälper djur i nöd. Kai, den stora, lurviga och charmiga ”björnen,” togs omhand av en kvinna vid namn Pam Heggie.

En plan för att minska Kais vikt sattes omedelbart i verket, och den förvandling han genomgick är helt fantastisk!

Dog 2

— Jag vill tro att de flesta människor har goda avsikter, och att Kais tidigare ägare kanske inte förstod hur skadligt deras agerande faktiskt var, har Pam sagt till Good Morning America.

Kai började äta bättre, och Pam tog honom på tre promenader om dagen. Efterhand som hans uthållighet förbättrades, blev promenaderna längre.

Kai fick även prova på vattenterapi för att hjälpa honom bygga upp styrkan i benen.

Bara ett år senare hade Kai tappat ungefär 47 kilo. Nu väger han cirka 33 kilo och har lyckats hålla den vikten i flera månader.

— Att förändra sin kost och påbörja en personlig träningsresa kan vara utmanande, men Kai är ett levande bevis på att vi alla har potential att nå våra mål. Vi kan lära oss mycket av hundar, sa Pam till Men’s Health.