Djur

Vildhästen har hamnat i rejäl knipa. Som tur var kunde våran vardagshjälte rycka ut och rädda dagen!

Denna mycket dramatiska händelse utspelade sig i Wales, nära staden Gower. Där finns ett stort och gigantiskt fält som vilda hästar springer fritt på och hela miljön är som hämtad ur en vacker saga.

Just idag var några tappra vardagshjältar från the ”Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals” där för att rädda en stackars häst som trasslat in sig i manen.

”Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals” (RSPCA) är en ideell organisation som grundades 1824 i Storbritannien. Dess huvudsyfte är att skydda djurs välfärd och förhindra grymhet mot djur. RSPCA arbetar för att främja omsorg och ansvar gentemot djur, samt bedriva utredning och räddning av vanvårdade djur.

Vildhästar i Wales är en symbol för landets rika kulturarv och det vackra landskapet. Bevarandeinsatser och uppmärksamhet på deras behov hjälper till att säkerställa att dessa ponnyraser fortsätter att trivas i sitt naturliga hemland.

Hästmamman som trasslat in sig hade förmodligen inte överlevt utan den hjälp hon fick, och vid hennes sida befanns sig hela tiden ett litet föl som oroligt väntade på en upplösning.

Kolla in hela händelsen i klippet här nere och dela gärna vidare med dina djurvänner på Facebook! Skriv gärna en kommentar i kommentarsfältet och berätta vad du tyckte.