Djur, Familj

Matte berättar om cancern för hunden. Reaktionen som följer är helt otrolig!

Tråkiga besked drabbar dessvärre både oss människor tillika våra kära vänner och följeslagare på fyra ben. Men historien som vi ska få ta del av idag sticker verkligen ut över det vanliga.

När matte berättar för sin älskade vovve att han inte kommer gå bort i cancer blir det genast feststämning hemma i vardagsrummet.

Enligt henne är det en extremt liten andel som blir friska när de drabbas av denna typ av cancer som hunden har. Detta besked kan alltså ses som ett riktigt stort mirakel!

Matte börjar med att förklara och berätta på ett neutralt och balanserat tillvägagångssätt. Vi ser att den fyrbenta lilla vännen väntar spänt på resultatet.

Så här skriver matte om händelsen:

”Över en natt blev Lily sjuk. Hon kunde knappt stå.

Vi tog med henne till veterinären och de hittade en tumör på hennes mjälte. Hon blödde internt och var så anemisk att hennes andning påverkades. Hon behövde en blodtransfusion, annars skulle hon vara död inom några timmar.

När de stabiliserade henne berättade de att det var Hemangiosarkom, och det är mycket vanligt hos golden retrievers. Det kommer snabbt, och hon hade bara några dagar kvar att leva om vi inte opererade henne.

Den dåliga nyheten var att även om vi gjorde operationen, skulle hon bara ha några månader kvar. Det fanns en liten chans, endast 10%, att det var den godartade typen.

Veterinären sa att under sina 20 år inom akutmedicin hade hon aldrig sett ett fall där det inträffat. Vi var tvungna att fatta ett beslut snabbt.

Vi ville inte ge upp. Vi tömde vårt sparkonto och utförde operationen. De avlägsnade en 6 pund tung (3 kilo) tumör!

Hon verkade omedelbart bättre. Men de sa att det bara skulle vara tillfälligt. Att om några månader skulle hon blöda ut. Jag fortsatte säga, ”men tänk om det är godartat?”

De var tydliga med att det aldrig hade inträffat och att vi borde vara beredda och bara njuta av tiden med henne.

En vecka senare fick vi resultaten. Det här var ögonblicket jag berättade det för henne.”

När de goda nyheterna äntligen släpps ser vi att både hund och människa känner lyckan rusa rakt genom hela kroppen! De gläds verkligen tillsammans! Och vad är det man brukar säga? Delad glädje är såklart dubbel glädje!

Var särskilt uppmärksam på vad som händer med mattes röst mot slutet, när hon äntligen säger till sin bästa vän att han ska få fortsätta leva ett lyckligt liv.

Vilka underbara nyheter!!! Spana in reaktionen i klippet här nere och kommentera gärna på Facebook vad du tyckte.