Djur

Mannen körde sin bil i full fart mot hästarna. Klippet får hela Internet att rasa!

Att hålla hästar som hobby är mycket populärt i Sverige. Många människor finner glädje och avkoppling i att arbeta med och ta hand om hästar utan att nödvändigtvis vara professionella ryttare eller tävlingsmänniskor. För många är det ett sätt att koppla av från vardagens stress och komma närmare naturen.

Anna Svensson, som är passionerad för hästars välbefinnande och trafiksäkerhet, har nått en punkt av frustration med bilförarnas brist på hänsyn gentemot hästar. För att belysa och dokumentera detta problem, tog hon initiativet att bära med sig en kamera under sina ridturer längs landsvägar.

Under en senaste ridtur med två vänner längs en vanlig landsväg, blev Anna och hennes sällskap konfronterade med flera situationer där bilförare inte tog tillräcklig hänsyn till deras närvaro. Trots att Anna tydligt bar en gul väst för att signalera sin närvaro på vägen, ignorerade många förare deras närvaro och fortsatte köra utan att anpassa sin hastighet eller avstånd.

En särskilt minnesvärd incident var när en bil körde förbi dem i hög hastighet, utan att visa någon hänsyn till den uppenbara närvaron av ryttare. Trots Annas upprepade försök att signalera för föraren att sakta ner, genom vinkningar och handgester, fortsatte bilen ointresserat sin färd utan att ändra sin hastighet.

Denna frustration och oro över bristen på respekt och hänsyn från bilförare mot hästar driver Anna att dokumentera och lyfta fram detta beteendemönster, i hopp om att öka medvetenheten och främja säkrare vägar för både ryttare och bilförare.