Djur, Familj

John visste att hunden hade ont. Det han gjorde då fick våra hjärtan att smälta!

Det sägs att hunden är människans bästa vän. John och hunden Shoep är ett bevis på detta. Denna starka vänskap har pågått i över 19 år, ända sedan John hittade sin bästa vän på en hundkennel.

Nitton år betraktas som väldigt länge, när en normal genomsnittlig livslängd ligger på 12-13 år. Som ett resultat av Shoep långa liv har han fått svåra smärtor i lederna, särskilt besvärande är det när han står upprätt och måste vila hela kroppsvikt på benen.

Precis som människor kan även hundar drabbas av åldersrelaterade hälsoproblem. Många äldre hundar lider av ledproblem som artros (ledinflammation) eller andra degenerativa ledsjukdomar. Dessa kan orsaka stelhet, smärta och begränsad rörlighet.

Även om vissa ålderskrämpor inte går att bota, kan de ofta hanteras och lindras med lämplig vård och behandling.

John beslutade då att prova en ny teknik. Varje dag går de ner till sjön, där bär John ut honom i vattnet där han får uppleva känslan av att nästan vara viktlös, och därmed utan smärta.

Där kan de stå i timmar medan hunden somnar i armarna på sin varmhjärtade ägare.

Se själva i klippet här nere och glöm inte att dela vidare med dina djurvänner på Facebook för en handling som denna förtjänar att hyllas!