Familj

Hon tittade rakt in i ögonen på sin man – då bryter han 15-års tystnad och säger detta

Don och Lorraine har hållit ihop i vått och torrt sedan de gifte sig den 17 juni 1989. Några år senare blev Don diagnostiserad med den svåra nervsjukdomen ALS, en sjukdom som gradvis minskar rörelseförmåga och förmåga att utföra dagliga aktiviteter.

Don förlorade senare rösten och berövades möjligheten att kommunicera med familj och vänner. Lorraine vägrade att ge upp och började med grundlig forskning för att se vilket typ av stöd man kan få hjälp av. Slutligen fann hon en lösning som skulle ge Don talförmågan tillbaka.

När hon först upptäckte detta, fanns det fortfarande en lång väg att gå innan enheten skulle fungera optimalt. Inte bara att de skulle kunna förbättra livskvaliteten, men också att andra människor ska kunna få möjlighet att använda något med en praktisk användbarhet.

Mot slutet av den korta filmen kan vi se att tekniken faktiskt fungerar, och sedan kommer det hjärtskärande budskap från den godhjärtad Don.

Det gripande tacktalet och dess korta men meningsfulla innehåll kan göra att även den tuffaste personen fäller en tår. Det är så viktigt att inte ge upp! Se klippet här nere: