Djur

Grannarna klagar på att det låter väldigt mycket från lägenheten – då sätter husse upp en dold kamera!


Det är inte bara vi människor som älskar att uttrycka oss i sång och musik. Våra fyrbenta vänner har minsann också en hel del oanade talanger. Det är fascinerande att se hur djur kan engagera sig i musikaliska aktiviteter på olika sätt.

Från fåglars vackra sång till valars melodiska toner under vatten, naturen är fylld av musikaliska upplevelser som involverar djur. Till och med våra husdjur visar ibland en förbluffande förståelse för musikens rytm och melodi. Katter spinner i harmoni med lugn musik, hundar kan yla i harmoni med en melodi, och vissa fåglar har till och med visat sig imitera människors sång.

Lilla Tucker är en ett år gammal schnoodel, alltså en blandning mellan Schnauzer och pudel. Han har en alldeles speciell egenhet, nämligen att han älskar att sjunga och spela piano. Men trots att han tränar flera gånger om dagen så blir resultatet inte precis balsam för öronen.

Hans lilla nyliga fascination för musikinstrument har gjort honom till ett ganska underhållande inslag i hemmet. Varje gång han ser pianot, kan man se hans ögon lysa upp och hans svans viftar i takt med den inre musiken som endast han själv kan höra. Han hoppar upp på pianobänken och med sina små tassar trycker han på tangenterna med en entusiasm som är svår att inte imponeras av.

Grannarna har hört av sig med klagomål så husse bestämde sig för att sätta upp en övervakningskamera för att ha bättre koll på Tuckers aktiviteter när han är ensam hemma. Med kameran på plats kan han nu övervaka och analysera Tuckers beteende för att förstå vad som utlöser hans intensiva pianospel och sångstunder.

Detta ger även möjlighet att se om det finns några andra faktorer som kan påverka hans beteende och kanske hitta sätt att hjälpa honom att kanalisera sin musikaliska energi på ett mer harmoniskt sätt.