Djur

En hemlös pitbull föder valpar i regnet. Kolla in vad som händer när han sträcker sig efter valparna!

Djurskyddsorganisation ”Hope for Paws” har för många blivit lite av en Internetkändis. Framförallt är de kända för sitt oklanderliga arbete för utsatta djur i nöd.

Denna gång handlar det om en pitbull som har fött valpar för två dagar sedan. Efter att ha kört i tre och en halv timme kom de äntligen fram till den nyblivna mamman.

Händelsen utspelade sig i södra Kalifornien och det var under ett ruskigt oväder som ”Hope for paws” fick samtalet om en övergiven pitbull som skulle fött valpar 48 timmar tidigare. En grupp räddningsarbetare sätter sig i bilen för att åka dit.

Regnet öser ner och det hade hunnit bli mörkt, men det är inget som hindrar våra tappra hjältar. Med siktet inställt skulle de hitta hunden och hjälpa den till varje pris.

Efter en liten stund eftersökning i mörkret med ficklampa gav det resultat. Nu började arbetet med att vinna hundens förtroende.

I över 3 månader hade grannar i området försökt rädda hunden men ingen kunde komma den nära. Allt mänskligt förtroende var förbrukat och att skapa kontakt var bara att glömma.

Kolla in den fantastiska räddningsinsatsen i klippet. Jag är glad över att det finns rutinerade djurvänner som klarar av att hjälpa hundar i nöd!