Vardag

Efter dödsolyckan fick brandmännen nog. Kolla in när de sprutar på de som respektlöst filmar olyckan!

(O)mänskligt beteende slutar aldrig att förvåna och i denna artikel ska vi få ta del av ett väldigt tänkvärt budskap som alla borde dela vidare.

På 2000-talet byttes våra mobiltelefoner ut mot nya, moderna och smidigare modeller, fullproppade med ny teknik. Detta gjorde att vi blev ett mobilsamhälle på ett sätt som vi aldrig tidigare varit vana vid.

Numera finns allt i våra telefoner. Banken, appar, kontaktlistor mm. Det är helt fantastiskt på många sätt och vis men samtidigt finns det en baksida.

Det är inte ovanligt att vi använder våra telefoner titt som tätt. Det är inget fel med det men vi kanske borde lära oss vilka tillfällen man bör undvika.

Att ta upp sin mobiltelefon vid en olycka och börja filma för att sedan ladda upp resultatet på Internet är tyvärr ett vanligt fenomen.

Det är inte bara oetiskt utan även respektlöst mot samtliga inblandade. Att ta upp mobiltelefonen medan man kör bil är dessutom olagligt och kan därför också sluta väldigt illa.

Räddningstjänsten får se detta beteende varje dag. Nu har de fått nog och ledsnat på förbipasserande som fotar och filmar olycksplatser.

Här ger Brandmännen svar på tal!

Vid en dödsolycka på en motorväg i Tyskland fick brandkåren nog. För att göra det svårare att filma, började de spruta vatten på förbipasserande. Detta skymde sikten för nyfikna åskådare.

Denna händelse blev väldigt omtalad i internationella medier världen över och har både hyllats och kritiserats. I klippet här nedan får vi se när brandmännen sprutar ner de förbipasserande.

Vad tycker du om deras lösning, är den bra eller dålig?