Musik

1969 spelade Elvis in en låt som aldrig blev färdig. Anledningen kommer få dig att gapskratta!

När Elvis var på rätt humör gillade han verkligen att krydda till texterna och dra några roliga streck under sina konserter. Denna lilla inspelning är verkligen en pärla när det gäller att visa upp hans unika sinne för humor.

Säga vad man vill om Elvis, men han hade verkligen en förmåga att sätta guldkant på tillvaron med sitt skrattframkallande uppträdande. Exemplet vi ska ta del av idag är ett klockrent bevis på hans oslagbara komiska talang!

Året var 1969, och under en konsert valde Elvis att kasta in en liten överraskning under framträdandet av ”Are You Lonesome Tonight”. Istället för de förväntade orden ”Do you gaze at your doorstep and picture me there”, lät det plötsligt: ”Do you gaze at your bald head and wish you had hair”.

Publiken skrattade, men höjdpunkten kom när en man i salongen reste sig upp, hållande sin peruk i handen som om han hade blivit avslöjad. Elvis kunde helt enkelt inte hålla sig, ett våldsamt skrattanfall tog över honom och han fortsatte att skoja och improvisera. Jag kan nästan föreställa mig den humoristiska ”state” som Elvis hamnade i, för vi har alla varit där – när skrattet tar över och det är omöjligt att stoppa det.

Det är något magiskt med den stunden när någon bryter normerna och skapar ett minnesvärt ögonblick genom humor. Elvis visade inte bara upp sin musikaliska talang, utan även sin förmåga att göra människor skratta i de mest oväntade ögonblicken.

Det är just den sortens spontanitet och glädje som gör hans framträdanden tidlösa och om och om igen värda att återuppleva. För när man väl har börjat skratta i de mest oväntade situationerna, är det verkligen svårt att sluta.

Fortsätt lyssna – skrattet blir bara bättre och bättre i slutet av videon! Dela Elvis’ humoristiska sida med dina vänner på Facebook!