Vardag

Superknepet som tar bort reporna på porslin. En enda ingrediens behövs!Knepet vi ska få ta dela av i den här artikeln är riktigt populärt! För vem har inte gammalt porslin hemma fyllt med fula repor?

Louise tyckte att hennes porslin hade blivit fult och repigt. Detta är självklart väldigt besvärande när man t.ex. väntar gäster på middag. Strax därefter fick hennes sambo en lysande idé.

Ju mer han gnuggar, desto mer försvinner reporna. Dessutom satte vi dem i diskmaskinen efteråt. Tallrikarna blev som nya!, de glänste sa Louise till Expressen.

Louise tog en före- och efterbild på tallrikarna och sen laddade hon upp dem på Facebook-gruppen ”Återbruka mera”.

Inlägget fick stor uppmärksamhet och har fått mycket värdefulla kommentarer där folk tipsar om allt möjligt.

Tandkräm och porslin är knappast någonting man tror hör ihop, men faktum är att tandkräm kan göra underverk! – och inte bara på porslin.

David tog fram tuben med tandkräm och med hjälp av en fuktig svamp gnuggade han på reporna.

”Tandkräm är ofarligt och något du använder varje dag. Kanske fungerar det på allt. Vi har säkert använt de på alla våra tallrikar nu, så de här är något jag tänker fortsätta med”, säger hon.

Exakt vad det är i tandkräm som gör det så rent och tar bort repor är det inte säkert att säga, men eftersom tandkräm alltid finns hemma och inte farligt tänker jag prova på detta tips!

Dela denna artikel så alla dina vänner får ta del av detta fantastiska tips!

Se klippet här: