Humor

Skeden

Häromdagen var jag inne på en av stans bättre restauranger. Jag noterade att servitören hade en sked i bröstfickan, det var första gången jag sett något liknande.

Jag tittade runt i salen och noterade att alla i personalen, från hovmästaren och nedåt gick omkring med en sked i fickan.

Besynnerligt, tänkte jag. När servitören kom med soppan, råkade han tappa skeden som låg på assietten, han placerade soppan på bordet, och tog ut skeden från bröstfickan, och placerade den bredvid soppan.

Jag frågade:

Är det anledningen till att alla i personalen, har en sked i bröstfickan?

Vi har haft en stor konsultfirma, som har gått igenom våra rutiner. De upptäckte att skeden var det bestick som tappades mest, genom att ha med en i bröstfickan, behöver vi inte gå ut i köket och hämta en ny.

Det visade sig att vi sparade 40 arbetstimmar i veckan på det, så en i personalen har fått gå, svarade han. Under måltiden började jag lägga märke till, att den manliga delen av personalen, hade ett snöre som hängde ut från gylfen.

Jag kallade på servitören, och frågade om det fanns någon anledning till, att alla hade ett snöre hängande där.

Samma konsultfirma kom fram till, att vi kunde spara in en och en halv arbetskraft, genom att spänna fast ett snöre i Peter Nicklas, så att det gick att få ut den snabbt vid toalettbesök, och spara tid genom att slippa tvätta händerna efteråt, svarade han.

Men hur stoppar ni tillbaka den då? undrade jag.

Han lutade sig ner mot mig och sa:

Jag vet inte hur de andra gör, men själv använder jag skeden.