Djur

Räven sitter fast på högt isberg. Kolla in vad som händer när han räddas. Fantastiskt!

Mallory Harrigan, Cliff Russell och Alan Russell har som yrke att fiska krabbor. De håller till utanför Labrador i Kanada. Den här dagen fick en långsam start på grund av all is som låg i vattnet. När de var på väg ut med båten för att tanka den ser de plötsligt något levande som sitter på ett isberg som flöt omkring på vattnet.

När de närmade sig insåg de att det var ett djur – en arktisk räv, för att vara exakt.

Det är ingen som vet exakt varför eller hur räven kom till isberget, men det var mest sannolikt för att jaga efter mat. Vad Mallory var säker på var att det inte fanns något sätt för räven att kunde simma tillbaka till land och det skulle inte överleva så länge till där den var strandsatt. Det var uppenbart att djuret var i desperat behov av hjälp, men besättningen var lite ovillig att föra över ett vilddjur till båten.

”Han är ett vilddjur och vi visste inte hur han skulle reagera,” förklarade Harrigan , ”men vi visste att vi var hans enda chans att överleva.”

Så de bestämde sig för att hjälpa räven, men det skulle inte bli lätt att hjälpa ett rovdjur. Slutligen bestämde de sig för att knuffa ner räven i vattnet och efter att den hade tappat orken att simma kunde de ta upp räven med ett nät och sätta den i båten.

”Han krypte in i ett hörn i båten och rullade i hop sig som en boll” säger en av dom i besättningen. ”Vi försökte mata honom med chips och kakor men han ville inte ha någonting” säger Harrigan.

När de kom fram till stranden tog dom med räven till en trähytta där den kunde vila. Så småningom vaknade räven och började äta lite korv som dom hade lagt brevid honom. Efter lite mat, vatten och vila kände sig den lilla räven bättre och de släppte ut den på en liten ö.

Titta på videon nedan för att se räven efter att han hade blivit räddad.