Humor

Polismannen upptäckter en bil som krypkör i 25 km/h.

Polisen satt i sin bil vid motorvägen när han noterade en bil som rörde sig framåt i endast 22 km/h. Han reflekterade för sig själv, ”Den här föraren är minst lika farlig som en som kör för fort.” Samtidigt som han aktiverade blåljusen, vinkade han in bilen åt sidan.

När han gick mot bilen såg han att det satt fem äldre damer i den, deras ansikten var likbleka och ögonen var uppspärrade. Föraren, uppenbart förvirrad, sa till polisen, ”Herrn, jag förstår inte, jag körde exakt efter hastighetsbegränsningen. Vad har hänt?”

”Frun,” svarade polisen, ”Du körde inte för fort, men du ska veta att det kan vara farligt för andra förare när du kör så mycket långsammare än hastighetsbegränsningen också.” ”Långsammare än hastighetsbegränsningen?” frågade hon. ”Nej, jag körde exakt efter hastigheten, 22 km/h!”

Polismannen försökte nu hålla sig för skratt, och förklarade för kvinnan att ”22” var vägnumret, E22, och inte hastighetsbegränsningen. Damen log generat, och tackade sedan polisen för att han påpekade hennes misstag.

”Innan jag låter dig fortsätta måste jag bara fråga… Är alla i bilen okej? Damerna i baksätet ser rejält omskakade ut och har inte sagt ett ord sedan jag stannade er,” sade polisen. ”Jaha,” svarade damen, ”Ja, de kommer vara okej om någon minut. Vi svängde precis av väg 142.