Vardag

Om du hittar detta ogräs i din trädgård bör du undvika att rensa bort det!

1
Har du sett detta ogräs växa i din trädgård?

Ogräs tycks överleva det mesta. Även när det är för varmt för att något ska växa eller när det är frost ute så tycks ogräset ändå överleva. Man lägger timmar på att rensa ogräs och hoppas på att det inte ska komma tillbaka. Men ganska snabbt inser man att det kommer att göra det iallafall.

Det finns några växter som växer i våra trädgårdar som vi anser är ogräs, men som i själva verket är nyttiga. Portlak bör dock inte rivas upp och kastas, det har vissa överraskande positiva hälsoeffekter.

Det kan ersätta en hel del dyrare kosttillskott och det kommer inte att kosta något. Det bästa med portlak är att det faktiskt smakar bra och kan användas i en mängd olika recept. Den har en krispigt konsistens och har en liten gnutta smak av citrus och fungerar som ett utmärkt substitut till spenat.

Portlak har mycket vitaminer i sig som bla. antioxidanter och en extremt rik källa på A-vitamin i sig. A-vitamin är nödvändigt för ögats hälsa och hjälper till att motverka vissa former av cancer. Den är rik på andra vitaminer också, bland annat vitamin C, B-komplex vitaminer och kalcium, magnesium och järn.

Portlak är ett utmärkt val för att förhindra b.la. hjärtattack och stroke. Om du fortfarande inte är övertygad så kolla in denna video för mer information, hälsofördelar, och ett sätt att använda portlak på.