Här är några goda nyheter! En ny studie som produceras av Kings College London har visat att choklad och rött vin hjälper till att hålla oss pigga och friska.
Nyckeln är de miljontals bakterier som lever i tarmkanalen och livnär sig på samma saker som vi gör. Vissa bakterier hjälper oss att smälta mat och öka ämnesomsättningens nyttiga vitaminer och mineraler, medan andra kan ha en negativ inverkan på arbetet i magen. Därför måste vi hjälpa de användbara att leva och frodas genom att äta olika typer av mat som de också gillar.
De goda tarmbakterierna älskar choklad och rött vin.
Dessa typer av livsmedel innehåller polyfenoler som skyddar vårt immunförsvar.
Tim Spector utförde en lång studie på två tvillingar. En av dem hade kämpat med övervikt hela sitt liv, och den andra var i perfekt form. Spector är säker på att den enda skillnaden mellan dem är i deras tarmflora. För att sammanfatta det hela, ät mer ost, yoghurt, nötter, och mindre skräpmat. Och du kan också unna dig rött vin och choklad – nu godkänt av erkänt duktiga forskare!
Se fler fördelar i videon här:
[sc name=”AOLDivStart” ]
[sc name=”AOL COMMERCIAL” ]
[sc name=”AOLDivStop” ]
[sc name=”YouTubeDIVStart” ]
[sc name=”YouTubeDIVStop” ]
[sc name=”CloseCommercial” ]