Djur, Familj

Matte filmar när hunden får träffa familjens senaste tillskott för första gången. Så det blev!

Jag kommer ihåg när min systerdotter föddes. Vi var så glada och lyckliga. Hela familjen väntade ivrigt på hennes ankomst och det var det ända vi pratade om. 

Alla var väldigt förväntansfulla, förutom hunden. Naturligtvis hade min familj pratat med hunden om den nya familjemedlemmen som skulle komma snart. Men förstod han? Vi är inte så säkra på det. Vi var lite oroliga över hur han skulle reagera.

Min syster och resten av familjen var inte de enda som oroade sig. Jag tror att de flesta blir lite ängsliga över hur djuret kommer att reagera. Det finns så många frågor som går i genom ditt huvud: Kommer hunden att acceptera barnet? Kommer han / hon vara vänlig och omtänksam  mot honom / henne?

Eller blir valet avundsjuk och kämpar för uppmärksamhet?

Som en familj är din uppgift att hålla alla lyckliga och det inkluderar ditt husdjur.  Så det är viktigt att få saker att fungera för alla.

Det här är de tankar som föräldrarna i videon nedan troligen också hade.

Den lilla valpen Zayla var det enda barnet i familjen tills hennes syster kom. Nu är det dags för henne att få träffa det nyaste tillskottet i familj. Det är tydligt i videon att mamma är lite nervös.

När barnet ligger sig på sängen och sover med mamma sittandes bredvid sig kallar de Zayla in i rummet. Det positiva tecknet här är att hennes svans vaggar.  Zayla är upphetsad att se den här nya varelsen i sitt hem.

Pappa fortsätter med att berätta för henne: ”Zayla, det här är din nya syster. Han går över till barnet och börjar lukta på henne i ansiktet. Han går runt i cirklar runt barnet och fortsätter att sniffa på den lille.

Klicka nedan för att se Zayla träffa sin syster för första gången.