Humor

Löftet till morfar

En kille sitter vid sin morfars dödsbädd som enda arvinge:

– När jag inte finns längre ska du få ärva min käraste ägodel. Du ska få min Harley Davidsson. Du måste vårda den ömt och alltid smörja in skinnsadeln med vaselin. Om du ser att det är fuktigt eller regnar ute är detta extra viktigt.

En stund senare går morfar bort och killen tog HD:n ut på en långtur Han körde ut i obygden, kommer fram till en liten stuga.

Han knackar på och där står husbonden, frun, dotter och en piga. Han talar om att han kört vilse och undrar hur han skall köra för att ta sig vidare till närmsta bensinmack.

– Inte ska du behöva köra vidare nu när det börjar bli mörkt. Kom in så får du äta middag med oss.

När killen stiger innanför dörren får han se att det finns drivor med disk överallt i hela köket, utom på spis och köksbord samt på stolarna.

– Hur kommer det sig att ni har så mycket disk?

– Ja, säger husbonden, i den här stugan så har vi en tradition att vi är tysta medans vi äter oavsett vad som händer. Den som yttrar ett enda ljud får diska allt!

– Jaha! då vet jag, säger killen och sätter sig till bords.

Först så blir det förrätt och när den är uppäten bestämmer sig killen att trotsa deras regel och se vad som händer. Han tar med sig dottern in i kammarna och de älskar passionerat med varandra.

Inte ett knyst säger hon under hela akten. Inte ett ljud eller stön. Ingenting. Hon bara ligger och småler. De går ut i köket igen och nu är det varmrätt.

När den är uppäten så bjuder han med sig pigan in i kammaren och samma visa där. Inte ett knyst. Inte ett läte kommer från hennes läppar. Hon ligger bara och flinar med ett nöjt leende på läpparna.

Nu blev det dags för efterrätt och medans de mumsar på den, funderar han på sitt nästa drag. Han bestämmer sig för att älska med frun i huset också. Detta måste väl ändå leda till någon form att reaktion?

Samma visa utspelar sig där. Hon säger ingenting, inte ett pip yttrar hon. Hon ligger bara och flinar också… de går ut i köket igen och där är det dags för kaffe då killen får se att det börjat regna ute…

Han minns vad han hade lovat morfar. Han river upp vaselinburken ur fickan och öppnar den. Men då vrålar husbonden:

– JAG DISKAR, JAG DISKAR!!!