Djur

Kvinnan riskerar livet för att rädda sin hund från det stormiga havet.

Denna dramatiska räddningsinsats fångades på film på den mycket populära stranden i Brighton, England. Den visar en kvinnan springa ut i det iskalla vattnet medan hennes hund allt mer drogs ut till havs av dom starka strömmarna.

En stor våg omsluter henne och skjuter henne tillbaka upp på stranden. När hon dyker i igen verkar hon inse att det är för osäkert att försöka rädda sin hund. Men några sekunder senare skjuts hunden också i land av en kraftfull våg.

Kvinnan inser inte att hennes hund är precis bakom henne, men åskådarna ropar ”hunden, hunden” och hon lyckas fånga in honom innan en ny våg kraschar in i dem. Hon lyckades inte hålla kvar hunden, men en annan person kunde istället ta tag i hunden och dra honom till säkerhet.

Filmen fick många att applådera kvinnans mod, men vissa ifrågasätter om hon borde ha tagit risken. Hur skulle du ha gjort?

Experter råder alla som bevittnar en liknande nödsituation att inte försöka själva. Det finns en risk att du kommer att dras ut själv. Ring istället räddningstjänsten för hjälp.

En sak är säker, videon belyser riskerna med att ta sin hund för nära strandkanten i stormigt väder. Detta får bli en viktig påminnelse om att alltid vara försiktig vid ostadigt väder.

Se klippet här nere: