Djur

Kolla in den supersöta babyflodhäst som tar sitt första bad med mamman!

Denna fantastiska lilla historia är hämtad från Melbourne Zoo i Australien och jag vill passa på att varna känsliga läsare att supersöta bilder förekommer i artikeln!

Flodhästar är det näst största landdjuret efter elefanten. Dessa fascinerande däggdjur kan väga så mycket som 3000 kilo. De tillbringar mycket tid i vattnet för att svalka av sig på varma sommardagar.

National Geographic berättar: ”Deras ögon, näsa och öron är placerade på toppen av huvudet, vilket innebär att de kan se och andas medan de är nedsänkta i vattnet.

Dessutom svettas flodhästar en oljig röd kräm som hjälper till att skydda deras hud från att torka ut. Den fungerar också som ett sorts solskydd”

Flodhästar är fantastiska simmare. ”Trots deras enorma storlek är flodhästar otroligt duktiga simmare och de kan hålla andan i upp till fem minuter under vattnet. När de är helt nedsänkta fälls öron och näsborrarna ihop för att hålla vattnet borta.”

Kolla in miniflodhästens första simtur med mamman i klippet och glöm inte att dela detta bedårande ögonblick med vänner och familj