Djur

Hundens vänskap med gåsen förbryllar tusentals. Det som händer när den går förbi är helt otroligt!

Det här är en helt fantastisk historia som du bara måste spana in!

Dominic var en dag ute på långpromenad i stadsparken när gåsen vid namn Mario plötsligt kom fram till dem första gången. Det var inte helt självklart, men Mario hade bestämt sig för att de två skulle bli kompisar.

Varje gång Dominic kom till parken sprang Mario fram. De flesta andra gässen höll sig till varandra, men Mario var inte som alla andra. Det var som att de hade ett unikt band till varandra.

– När du väl inser att ett djur känner en ovillkorlig kärlek för dig, vad gör du då? berättar Dominic för CBS.

Mario höll sig aldrig mer än ett par meter från sin kompis, och när Dominic skulle åka hem ville Mario följa med. Det hände till och med att han flög efter Dominics motorcykel. Då kunde han inte göra annat än att vända tillbaka till parken, och vänta på att Mario skulle somna.

De båda vännerna blev snabbt kända i staden. Varje dag gick de promenader tillsammans och Mario ”skyddade” till och med sin kompis från omgivningen. När de mötte hundar brukade han väsa åt dem.

Efter ett tv-inslag blev Mario lite för känd, och kommunen bestämde att han skulle flyttas till Los Angeles Zoo för sin egen säkerhet. Dominic hälsar på i princip varje dag, och Mario blir överlycklig varje gång.

Han berättar att vänskapen med Mario har förändrat hans sett att se på djur.

– Jag äter inte fågel längre. Jag brukade tycka att fåglar var korkade. Det här har förändrat allt.

Här nedan kan du se en film på de båda vännerna tillsammans.