Vardag

Hon sprutar ner sin trädgård med äppelcidervinäger. Orsaken? Detta är genialiskt!

1


Äppelcidervinäger är rent flytande guld!

När de flesta hör ordet vinäger går tankarna oftast till mat. Visst, du kan använda äppelcidervinäger till matlagning och det passar också väldigt bra till att göra salladsdressing. Men om det är allt du gör med det saknar du massa andra bra användningsområden.

Äppelcidervinäger är annorlunda mot vanlig vinäger. Den innehåller citronsyra, myrsyra, äppelsyra, mjölksyra, bärnstenssyra och ättiksyra. Den innehåller också antioxidanter som kallas polyfenoler.

Kolla in alla bra saker du kan använda det till

Polera trä
Blanda 1/2 dl äppelcidervinäger med 2 dl vatten och 2 matskedar olivolja och du får en fantastisk fin träyta!

Ta bort fett
Blanda lika delar äppelcidervinäger med vatten och häll i en sprayflaska. Spraya på fettfläckar och torka enkelt bort det!

Ogräsdödare
Blanda två delar äppelcidervinäger med en del vatten och häll i en sprayflaska. När du ser ogräs som växer på din gräsmatta, ge det en rejäl dusch!

Behandling av dålig andedräkt
Blanda en del äppelcidervinäger och två delar vatten och gurgla i 30 sekunder. Detta dödar bakterier som orsakar dålig andedräkt!

Motverkar mjäll
Blanda en del äppelcidervinäger två delar vatten och häll det i en sprayflaska. Spray din hårbotten och låt det sitta i ungefär en timme innan du tvättar bort med varmt vatten.

Titta på videon nedan för fler fantastiska och överraskande sätt du kan använda äppelcidervinäger!